Mitä tapahtuu naiselle kun jotain tapahtuu. Läski on ikuista , vaan entä sitten jos läski muuttuukin muuksi. Miten ylipaino vaikuttaa naisen olemiseen, itsetuntoon ja hormonitoimintaan=haluihin.?

 

Joku voisi sanoa että ei millään lailla, toinen sanoisi että kovin monella tasolla ne muutokset tapahtuvat. Satakiloinen keijukainen muuttuessaan normaalipainoiseksi naiseksi on tehnyt sisimmässään melkoisen työn jo etukäteen, sijoittaessaan suuhunpantavan tilalle elämäänsä monta muuta asiaa. Siis MIELEN työ on yhtä tärkeää kuin se todellinen fyysinen painonpudotus.Kahdenkymmenenkilon pudottaminen merkitsee naiseuden löytymistä hórmonitoiminnan kautta, naisen fysiikan muuttuessa.

Ylipainoinen nainen oli muninut lapsia, synnyttänyt ja kasvattanut heitä kymmenen vuotta. Mies aina väliin pannut porkkanaa laihduttamisesta ja timanteista- laihduta ja saat turkin, laihduta ja saat timantin. Paskanlati. Työ piti tehdä, äitiys sovittaa, raskas työ suorittaa. Kunnes kauniina päivänä iski tajuntaan se että ylensyönti ei korvaa rakkaudennälkää. Työtä tehtiin kolme vuotta( siis psyykkistä ) , vajaan vuoden aikana poistui elimistöstä se kaikkien vuosien aikana hankkittu rasva ja paska., henkinen ja fyysinen.

Tapasin ihmisiä jotka eivät tunnistaneet vuoden jäkeen. kaikkein mieleenpainuvin kohtaaminen oli miehen kanssa jonka olin tavannut vuosi sitten jolloin mies oli hintelä, ruskeasilmäinen ja omasi kauniin lauluäänen ja esiintymisenilon. Tasan vuosi ensitapaamisen jälkeen kohtasimme ja hän ei tunnistanut minua , enkä minä häntä. Itse olin laihtunut , hän puolestaan muuttunut lihaksikkaaksi, salskeaksi ja komeaksi. Muutaman minuutin kohtaaminen kertoi puolin ja toisin sen että kumpikin oli tehnyt itsessään jotain tärkeää. Toistemme tunnistaminen ei ollut helppoa ja muutoksen silmiinpistävyys oli sen verran kova juttu että kumpikaan ei asiaa halunnut ruotia , vaan siirryimme muihin juttuihin ja ihmisiin. Olimme kuin emme olisi kuunaan tavanneet.

Itse ajattelin että näin se menee, ne ihmiset jotka eivät tuolloin sinua kohdanneet ja hyväksyneet ovat eri asemassa kuin ne jotka nyt tulevassa elämässä tapaat. Läski on läski., vaikkakin lahjakas. Itse iloitsen naiseuden ja hrmonitoiminnan viimeisistä hitaista.On ihanaa kun kaunis mies ihailee, nuori poika auttaa laukkujen kanssa. On helppo olla kun ruoka ei hallitse tunteita vaan hormonit perkeleet vie.Ylipaino sinällään kyllä hiljentää seksuaalista halukkuutta. Ylipainosta seuraa väsymystä ja haluttomuutta aika monella ja "lihavat on lepposia " on lähinnä lohtulause.

Miksi oli vaikea laihduttaa bitseään? Vielä vaikeampaa on laittaa itsensä alttiiksi asioille jotka tuovat tuskaa ja satuttavat. On helppo kerätä kilpeä ja fyysistä suojaa henkisen heikkouden  tilalle. Mutta kun tilalle tulee oman kehon hahmottaminen, onnistunut ja mielihyvälähtöinen seksi, elämässä onnistumisen ja jaksamisen mahdollisuudet joita ylipaino on rajannut  tulee huikea tunne oman itsensä hallitsemisesta ja oivaltamiseta. Elämä voi olla nautinnollista ja upeaa ilan tajutonta syömistä.

Seksi ja seksuaalisuus voi tulla tilalle ja antaa samanlaisia tyydyttäviä tunteita kuin jatkuva mahan täyttäminen. Samalla on pakko arvioida oma parisuhde ja sen rasvaisuus. Mutta se onki n sitten taas toinen juttu.

 

Iloa ja energiaa kevätrykimisiin.